Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Statusuppdatering it-attack

TLV var en av de myndigheter som drabbades av den it-attack som Tietoevry utsattes för i slutet av januari och flera system har varit otillgängliga. De system som används för att hantera pris- och subvention för läkemedel fungerar nu igen. I dagsläget finns det, enligt Tietoevry, inga indikationer på att data har läckt.

E-ansökan för pris och subvention för läkemedel fungerar igen. Det betyder att processen kring april månads prisändringaansökningar och periodens vara för april kommer att ske som vanligt. Undantagshanteringen för utbyte av varor inom periodens vara-systemet under mars månad kvarstår. Detta innebär att apoteken kan expediera en vara som finns tillgänglig på det lokala apoteket, även om varan för tillfället inte har det lägsta priset/enhet i förpackningsstorleksgruppen. TLV kommer inte heller att genomföra tillsyn för denna period.

Även pris- och beslutsdatabasen på tlv.se fungerar igen, dock saknas information om förbrukningsartiklar i dagsläget. TLV hänvisar till E-hälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för information om det.

Den information TLV har förlorat i myndighetens diarium, kommer enbart till viss del att kunna återskapas från andra källor. Enligt uppgift från Tietoevry finns det inga indikationer på att data från TLV:s system har läckt ut. Den är däremot krypterad och kommer inte att kunna låsas upp. TLV har haft fokus på att återställa systemen och kan i nuläget inte överblicka de fulla konsekvenserna av förlusten.


Sidinformation


Publicerad
6 mars 2024