Du är här:

”Coacha i det dagliga, utveckla för det långsiktiga”

– Det är väldigt roligt att hjälpa personer att utvecklas i sin roll, att verkligen kunna lägga tid på det, säger Karl Arnberg, enhetschef på TLV.

Vad gör du på TLV?

Jag jobbar sedan ett år som enhetschef. Min enhet har ansvar för olika ärenden, förenklat kan man säga att vi fattar beslut om pris på produkter där läkemedelssubstansen redan finns på marknaden.

Som enhetschef har jag många skilda arbetsuppgifter; såväl operativt som strategiskt. Det är väldigt varierande, ingen dag är den andra lik. I det dagliga arbetet handlar det framförallt om att coacha och vägleda medarbetare så att de kan göra ett bra jobb, men även att arbeta mer långsiktigt med utveckling och planering av enhetens och myndighetens verksamhet Som chef har jag ju även medarbetarsamtal och lönesamtal.

Hur har ditt jobb ändrats under tiden du jobbat här?

Jag har varit här i 11 år och har huvudsakligen jobbat som hälsoekonom ända tills jag blev enhetschef i början av 2015. Under åren har både TLV och min tjänst utvecklats och jag har kommit att jobba allt mer med samordning. Idag har jag personalansvar för tio personer och jobbar mycket mer med strategiska frågor än vad jag gjorde tidigare.

Vilka utmaningar har du som chef?

Innan jag började som chef trodde jag att jag skulle uppleva personalansvaret och allt vad det innebär som den största förändringen och därmed också den största utmaningen. Det jag inte fullt ut hade insikt i var det stöd som finns på myndigheten, från såväl chefs- som medarbetarledet. Den största utmaningen tycker jag i stället är att prioritera mellan kortsiktiga måsten och långsiktiga förbättringsarbeten.

Den största positiva överraskningen är arbetet med att få personer att utvecklas i sin roll, det är något jag hoppas kunna lägga ännu mer tid på.

Hur ser karriärvägarna ut på TLV?

I takt med att myndigheten har vuxit finns det möjlighet att byta både område och uppgifter.

Publicerad 19 februari 2016
Uppdaterad 18 december 2017

Bild: Karl Arnberg

Karl Arnberg

Titel
Enhetschef

Började på TLV
2004

Utbildning
Nationalekonom

Öppettider

Måndag- fredag
09:00 - 16:00.

Växel: 09:00 -16:00.
Registratur:  09:00 -15:00.

 

Information

Telefon växel: 08 - 568 420 50

Fax:
08 568 420 99

http://www.tlv.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksadress
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm


Postadress
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket
Box 225 20
104 22 Stockholm

Fakturaadress:
TLV
FE 909
838 74 Frösön


Organisationsnummer:
202 100 - 5364

Följ TLV

Följ på twitter

Följ på LinkedIn