Du är här:

”Vill göra det lättare att använda tandvårdsstödet”

– Det finns en energi här som gör det roligt att gå till jobbet. Ett extra plus är flexibiliteten som gör det möjligt att vara småbarnsförälder, jobba och pendla från Uppsala, säger Anna Hägglund, odontologisk utredare på TLV.

Vad jobbar du med?

Jag är odontologisk utredare och arbetar med att se över, utvärdera och utveckla det statliga tandvårdsstödet. I arbetet ligger föreskrift- och referensprisarbete, samverkan mellan olika myndigheter, utveckling av handboken för tandvårdsstöd och TLV:s webbaserade kunskapsstöd som riktar sig till tandvården.

Hur jobbar ni med ändringar av tandvårdsstödet?

Mycket handlar om förenkling, att göra det lättare både för patienter och tandvårdspersonal att förstå och använda sig av tandvårdsstödet.

För att få reda på vad som kan behöva justeras gör vi egna analyser och har kontakt med anställda inom tandvården, andra myndigheter, patienter, vetenskapliga råd, med flera. Sedan utreder vi vidare, ofta tillsammans med olika specialister och företrädare inom tandvården, för att komma fram till vilka åtgärder som behöver finnas med eller justeras i föreskriften.

Varför valde du TLV?

Jag har jobbat i 15 år som tandläkare och i 10 av dessa har jag även haft chefsansvar. Jag har alltid tyckt det varit roligast att jobba med att utveckla verksamheten och det kan jag göra i ännu högre grad här på TLV. Dessutom lockade det att få lära sig något nytt, att få jobba med tandvården från ett annat perspektiv.

Hur vill du beskriva TLV som arbetsplats?

Här är det ordning och reda. Kollegorna är omtänksamma, trevliga och kompetenta. Det finns en positiv energi här som gör det roligt att gå till jobbet. Det är väldigt utvecklande att få vara med och jobba här!

Ett extra plus är flexibiliteten som gör det möjligt att vara småbarnsförälder, jobba  och pendla från Uppsala. Vi har flextid och kan emellanåt jobba från annan plats än kontoret. 

Publicerad 25 juni 2015
Uppdaterad 18 december 2017

Bild: Anna Hägglund, Odontologisk utredare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Hägglund

Titel
Odontologisk utredare

Började på TLV
Januari 2015

Utbildning
Tandläkarutbildning

Tidigare arbeten
Tandläkare/klinikchef inom Folktandvården Landstinget Västmanland samt inom Landstinget i Uppsala län

Öppettider

Måndag- fredag
09:00 - 16:00.

Växel: 09:00 -16:00.
Registratur:  09:00 -15:00.

 

Information

Telefon växel: 08 - 568 420 50

Fax:
08 568 420 99

http://www.tlv.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksadress
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm


Postadress
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket
Box 225 20
104 22 Stockholm

Fakturaadress:
TLV
FE 909
838 74 Frösön


Organisationsnummer:
202 100 - 5364

Följ TLV

Följ på twitter

Följ på LinkedIn