Innehållet på sidan:

Övriga nyheter

 • Läkemedelsriksdag om värdering av medicinska resultat

  Läkemedelsriksdagen äger rum den 21 mars på Norra Latin i Stockholm och handlar om utmaningarna med att värdera och prissätta läkemedel utifrån medicinska resultat av behandlingen.

  Publicerad 22 februari 2017

 • Sänkta kostnader och kortare handläggningstider

  Handläggningstiderna fortsätter att minska för tredje året i rad. Det framgår av TLV:s årsredovisning för 2016 som lämnas till regeringen idag. Under året har också arbetet med att utveckla den värdebaserade prissättningen fortsatt. Trepartsöverläggningar för så kallade TNF-alfa-hämmare mot inflammatoriska led-, hud- och tarmsjukdomar har lett till att kostnadsminskningar möjliggörs på flera hundra miljoner kronor i vården.

  Publicerad 21 februari 2017

 • Renvela tabletter 800 mg 180 st utträder ur förmånerna

  Originalläkemedlet Renvela tabletter 800 mg 180 st utträder ur förmånerna på företagets begäran. Utbytbar generika och parallelldistribuerade läkemedel finns kvar inom förmånerna.

  Publicerad 10 februari 2017

 • Nya utbytesgrupper på listan över periodens varor

  Från och med mars finns acetylsalicylsyra och lerkanidipin med som utbytesgrupper på listan över periodens varor.

  Publicerad 9 februari 2017

 • TLV:s årliga internationella prisjämförelse av läkemedel

  Det svenska utbytessystemet med periodens vara sänker priserna snabbt på receptbelagda läkemedel. Det framgår av TLV:s årliga internationella prisjämförelse. På läkemedel utan konkurrens ligger de svenska priserna i linje med priserna i övriga länder.

  Publicerad 1 februari 2017

Gå till sida:

1, 2, 3