Innehållet på sidan:

Press

Här kan du läsa samtliga våra nyheter. Det vill säga pressmeddelanden, nyhetsbrev och övriga nyheter.

TidningshögDu kan även starta prenumerationer på våra nyhetsbrev och beslut samt följa dem via rss-flöden.

Via länk till vänster i menyn hittar du pressbilder för fri publicering.

 • Regeringen utser patientföreträdare till LFN

  Regeringen har utsett Reumatikerförbundets vice ordförande David Magnusson till suppleant i Läkemedelsförmånsnämnden (LFN). Han blir ersättare för Blodcancerförbundets ordförande Christina Bergdahl som är ordinarie ledamot i nämnden.

  Publicerad 10 november 2006

 • Ytterligare ett läkemedelsföretag drar tillbaka överklagande

  Läkemedelsföretaget Sandoz drar nu tillbaka sitt överklagande av ett av Läkemedelsförmånsnämndens beslut i genomgången av magsyraläkemedel. Totalt har nu sju läkemedelsföretag dragit tillbaka sina överklaganden och valt att acceptera LFN:s beslut om slopad subvention för deras läkemedel.

  Publicerad 9 november 2006

 • LFN har beslutat om allmänna råd om grunder för prishöjningar

  LFN har beslutat om allmänna råd om grunder för prishöjningar. Dessa allmänna råd gäller för läkemedel och andra varor som avses i lagen om läkemedelsförmåner, dock med vissa undantag.

  Publicerad 8 november 2006

 • Läkemedelskostnaderna ökade med 0,8 procent

  Landstingens kostnader för läkemedelsförmånen uppgick till 14,3 miljarder kronor under årets första nio månader, en ökning med 0,8 procent jämfört med motsvarande period förra året.

  Publicerad 27 oktober 2006

 • Ökad priskonkurrens med elektronisk prisansökan

  Ett år efter Läkemedelsförmånsnämndens lansering av en elektronisk prisansökan väljer fyra av tio läkemedelsföretag att skicka in sina ansökningar elektroniskt till LFN. Den nya e-tjänsten bidrar till att skapa en effektiv marknadsplats där företagen snabbt kan reagera på konkurrenternas prisändringar.

  Publicerad 10 oktober 2006

Gå till sida:

1, 2, 3, 4