Innehållet på sidan:

Press

Här kan du läsa samtliga våra nyheter. Det vill säga pressmeddelanden, nyhetsbrev och övriga nyheter.

TidningshögDu kan även starta prenumerationer på våra nyhetsbrev och beslut samt följa dem via rss-flöden.

Via länk till vänster i menyn hittar du pressbilder för fri publicering.

 • Höjd marginal för apoteket

  LFN har beslutat att höja Apotekets marginal för receptbelagda läkemedel för att delvis kompensera företaget för underskottet i denna verksamhet och för merkostnader för generikareformen. Det innebär att läkemedel på recept blir i genomsnitt två kronor dyrare per förpackning från årsskiftet.

  Publicerad 6 december 2005

 • Enklare för läkemedelsföretag med elektronisk prisansökan

  LFN förbättrar servicen till läkemedelsföretagen genom att införa en elektronisk prisansökan för läkemedel. Tidsödande pappersarbete förenklas vilket ger fördelar både för företagen och för myndigheten. Detta är ett led i LFN:s arbete med att förverkliga visionen om 24-timmarsmyndigheten.

  Publicerad 17 oktober 2005

 • Svenska läkemedelspriser under Europasnitt

  Priserna på läkemedel i Sverige ligger sju procent under genomsnittet i Europa. I Norden är det bara Norge som har lägre priser. Om man justerar priserna för köpkraften i de olika länderna så har Sverige de näst lägsta priserna i Europa.

  Publicerad 21 mars 2005

 • Nationellt produktregister för läkemedel startas

  Nu startas ett nytt nationellt läkemedelsregister - Nationellt produktregister för läkemedel (NPL) som erbjuder hälso- och sjukvården och andra användare aktuell och kvalitetssäkrad information om de läkemedel som är godkända i Sverige. Produktregistret lanseras den första mars 2005. Bakom registret står Läkemedelsverket, Apoteket AB, Läkemedelsförmånsnämnden och Läkemedelsindustriföreningen, LIF. Registret innehåller basfakta såsom läkemedelsnamn, priser och de substanser som ett läkemedel innehåller.

  Publicerad 1 mars 2005

 • Lägre priser när migränläkemedel behåller subvention

  Genomgången av läkemedel mot migrän medför att samhället redan under 2005 kan göra en besparing på 42 miljoner kronor utan att det drabbar patienterna. Vi får ut mer hälsa för de pengar vi satsar på läkemedel. Därmed frigörs resurser som kan användas för att till exempel ge ytterligare cirka 63 000 migränpatienter behandling.

  Publicerad 18 februari 2005

Gå till sida:

1, 2